Wintersport in het Sauerland

Villa Alinkhof wintersport exclusieve groepsaccomodatie Willingen Sauerland vakantieWillingen is het wintersportcentrum bij uitstek van het Sauerland. Dankzij de meer dan 70 sneeuwkanonnen in het gebied, bent u in Willingen gedurende het winterseizoen, bij vorst altijd verzekerd van sneeuw.

Skiën

Willingen beschikt over een cabinebaan met een capaciteit van 2.400 personen per uur, 7 sleepliften en 7 transportbanden. Samen zorgen die voor een aaneengesloten skigebied van 16 kilometer in alle moeilijkheidsgraden. ‘s Avonds zijn er 5 verlichte pistes geopend voor de echte diehards. Vanzelfsprekend kunt u daar ook met uw snowboard terecht.

Langlaufen

Langlaufers kunnen op 80 km gespoorde loipen het prachtige landschap rond Willingen verkennen. Geprepareerde paden voor winterwandelingen lopen parallel met bijna alle loipen.

Andere winteractiviteiten

Willingen beschikt over een grote (30×60 mtr) indoorijsbaan waar u naar hartelust kunt schaatsen. Op de Mühlenkopfschanze in Willingen, de hoogste skispringschans ter wereld, worden elk jaar de wereldkampioenschappen skispringen gehouden.

Apres-ski

Willingen beschikt over de hoogste kroegdichtheid van heel Duitsland zodat u onvermoeibaar tot in de vroege uurtjes kunt apres-skiën in de talloze bars en disco’s.

Willingen Sauerland skigebied villa alinkhof groepsaccommodatie luxe exclusief