Willingen & Omgeving

De prachtige bergen rondom Willingen bieden de toerist zowel in de zomer als in de winter tal van mogelijkheden. Overigens ligt de hoogste berg van het Sauerland in Willingen en is 843 meter hoog (Langenberg).

WintersportWillingen Sauerland groepsaccommodatie vakantiehuis villa alinkhof

In de winter zorgen een achtpersoons cabinebaan met een capaciteit van 2.400 personen per uur, 7 sleepliften en 7 transportbanden voor een aaneengesloten skigebied van 16 kilometer in alle moeilijkheidsgraden.

‘s Avonds zijn er 5 verlichte pistes geopend voor de echte die-hards. De 70 (!) sneeuwkanonnen zorgen voor optimale sneeuwomstandigheden. Langlaufers kunnen op 80 km gespoorde loipen het prachtige landschap rond Willingen verkennen. Geprepareerde paden voor winterwandelingen lopen parallel met bijna alle loipen.

Zomervakantie

In de zomermaanden nodigen de bergen uit tot wandelen over uitstekend bewegwijzerde paden, Nordic Walking, fietsen, mountainbiken en motorrijden. Bij de Ritzhagenlift kunt u zomerrodelen op een prachtige baan die geschikt is voor jong en oud en op de Ettelsberg kunt u parasailen, touwklimmen, paardrijden en boogschieten.

Willingen

Het centrum van Willingen ligt gecentreerd rond de hoofdstraat, de Brilonerstrasse. De gezellige drukte, hartelijke gastvrijheid, knusse cafés en mooie winkels geven Willingen een magische aantrekkingskracht. De keuze aan restaurants is onovertroffen om over het uitgaansleven maar niet te spreken. Met de hoogste kroegdichtheid van heel Duitsland kunt u onvermoeibaar feesten in de talloze bars en disco’s tot in de vroege uurtjes.

De grote variatie aan attracties in Willingen is uniek! Je vindt er een subtropisch zwembad,  indoor ijsbaan, wildpark, bezoekersmijn (Grube Christine), de hoogste skispringschans ter wereld, bioscoop, midgetgolfbaan, spannende kartbaan, klimhal, de 59 meter hoge Hochheideturm uitzichttoren, bowlingcenter, tennisbaan, glasblazerij met prachtige giftshop, mountainbikepark, bierbrouwerij, melkmuseum, curioseum en huifkartochten door de schitterende natuur.