Wielrennen & Mountainbiken

Voor liefhebbers van wielrennen en mountainbiken zijn Willingen en omgeving de place-to-be. Het schitterende afwisselende landschap, de honderden kilometers aan routes en de uitdagende hoogtemeters vormen zowel voor beginners als voor gevorderden

En het grote voordeel van uw verblijf in Villa Alinkhof? U fietst en wij verzorgen uw complete verblijf!

Wielrennen

Vanuit Willingen kunnen het Waldeckerland, oostelijke Sauerland en de Medebacher Bucht in een dag op de fiets worden doorkruist. Tochten van 100 tot 120 km door een golvend landschap met lange rolpassages, schitterende uitzichten en culturele highlights zoals Schloss Waldeck en Schloss Arolsen. Maar ook de „ Dreiseentour “,  een tocht met de Diemelsee, de Twistesee en de Edersee op de route, is een aanrader.

Afwisselende routes met start in Willingen zijn o.a. de 58 kilometer lange „Abendrunde“ door het westelijk Waldeck en de 130 kilometer lange „Sauerland Zweiländer-Schleife“. Voor alle routes is een beschrijving beschikbaar als roadbook dat als PDF-document te downloaden is. Het roadbook past eenvoudig in uw shirtzak. Natuurlijk zijn ook de GPS-data te downloaden.

Link: Wielrennen in Willingen (Duits)

Mountainbiken

De omgeving van Willingen is voor alle disciplines van het mountainbiken geschikt. Er zijn  in Willingen alleen al 12 uitgezette routes tussen de 18 en 98 km  in verschillende moeilijkheidsgraden. De meeste routes maken deel uit van Bike Arena Sauerland, het fietsnetwerk in het Sauerland dat in totaal 1.700 km lang is en 34.000 hoogtemeters telt.

De routes in het Sauerland zijn bewegwijzerd met gele routebordjes. Elk bordje is voorzien van het nummer van de route die je aan het rijden bent. De kleur van de pijl op het bordje geeft de zwaarte van de route aan. Een blauwe route is makkelijk,een rode route is middelzwaar en een zwarte route is zwaar.

De beschrijvingen van de verschillende routes en GPS data zijn te downloaden op de website www.bike-arena.de

Ook op het freerideparcours in Willingen is het genieten van sprongen en afdalingen. Het parcours is ca. 1.590 meter lang en 2 tot 3 m breed. Het hoogteverschil is 190 meter en het parcours heeft de moeilijkheidsgraad rood. Voor beginners is er een oefenparcours direct achter de ijshal in Willingen.

Echte kunners en profi’s komen op het Weltcup-Downhillparcours geheel aan hun trekken. In 2005 was dit parcours onderdeel van de MTB Worldcupwedstrijden en nu komen eenmaal per jaar, tijdens het bikefestival in de maand Juni de beste ‘downhillers’ bij elkaar om uit te maken wie het snelst de Ettelsberg af kan. De zeer moderne Ettelsberggondellift brengt de mountainbikers met hun bikes comfortabel naar boven.

Eenmaal per jaar is Willingen het centrum van de moutainbikewereld, tijdens het Sympatex BIKE Festival, het drie dagen durende en grootste bikefestival in Duitsland. Dit festival is een must voor alle mountainbikers en laat de veelzijdigheid van het mountainbiken zien.

Link: Mountainbiken in Willingen (Duits)

U fietst, wij zorgen

U gaat lekker fietsen en Villa Alinkhof zorgt voor de rest. Het is mogelijk dat wij alle andere zaken van u overnemen. Wij verzorgen uw maaltijden en verschillende dranken staan in de bar. Een uitgebreid ontbijt voor de volgende ochtend en u kunt op pad. U hoeft geen boodschappen te doen of een vaatwasser in te ruimen. Eigenlijk moet in overleg alles mogelijk zijn; service op maat.