Nordic Walking & Wandelen

Niet alleen wandelen maar ook nordic walking is voor alle leeftijden en voor iedereen die in de buitenlucht aan zijn conditie en welzijn wil werken.

Nordic walkingnetwerk

De vier nordic walking routes nemen u mee vanuit het centrum van Willingen door het Strycktal, de Ettelsberg op en door de dorpen Usseln en Schwalefeld.

Het in Willingen gecreëerde nordic walkingnetwerk beantwoordt aan de kwaliteitscriteria van het Deutsche Skiverband DSV. Langs de trajecten vindt u belangrijke informatie, zoals richtlijnen omtrent de techniek van nordic walking en het meten van de hartslag, oefeningen voor opwarming, versterking en stretching. Op die manier wordt u uitgebreid de mogelijkheid geboden, deze uithoudingssport doelgericht te leren en gezondheidsbewust te beoefenen.

Wandelen Par Excellence

Wandelfans kunnen zich in Willingen verheugen op wandelpaden “par excellence”. Vooral de Uplandsteig wandelroute heeft een kwaliteitsverbetering ondergaan. Hier ontstond een netwerk van wandelroutes rondom Willingen zoals nergens in Duitsland te vinden is.

Wandelliefhebbers vinden hier een dicht netwerk met wandelroutes van hoge kwaliteit; de Willinger Uplandsteig, de Rothaarsteig, de Winterberger Hochtour, de Olsberger Kneippwanderweg, de Briloner Kammweg, de Hochsauerland Kammweg, de Medebacher Bergweg en de Diemelsteig. Ze zijn allemaal gecertificeerd volgens de strenge criteria van de Duitse Wandelvereniging. Route, bestrating, bewegwijzering, natuur, landschap, bezienswaardigheden, horecabedrijven, breng- en haalservice, parkeerplaatsen en vele andere criteria worden bij de keuring zorgvuldig bekeken.